Δώδεκα φίλοι ταξιδεύουν με καγιάκ στο Αιγαίο. Ξεκινάνε το ταξίδι τους από την Πάτμο για να καταλήξουν στη Σύμη. Στην πορεία τους αυτή, συναντούν περιπέτειες και δυσκολίες. Ένα μονόφθαλμο άγριο τράγο, μία ιδιαίτερη γυναίκα που μαγεύει τους πάντες, ένα ναυάγιο, μία σπηλιά που σε κάνει να σκέφτεσαι το θάνατο, σειρήνες, ερημικές παραλίες, κινδύνους και αίσθηση ελευθερίας. Βλέπουν τον ήλιο να δύει μεσοπέλαγα, περπατάνε σε αρχαία μονοπάτια, συνομιλούν με ένα μυστηριώδη γέρο, ερωτεύονται και πλαγιάζουν με όμορφα κορίτσια, κάνουν αναρρίχηση σε απόκρημνες ακτές, παίζουν με τη γάτα του Schrodinger και πλακώνονται στο ξύλο για μερικές μπριζόλες και δύο μπουκάλια κρασί. “Ότι δε με σκοτώνει μου φαίνεται αστείο”, τραγουδάνε φάλτσα οι ταξιδιώτες όταν γλιτώνουν παρά τρίχα από τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη ενώ ένα λάθος και ένας απίστευτος έρωτας, οδηγούν τον ήρωα, μόνο του πλέον, στην προσωπική του Ιθάκη, τη Σύμη. Στη Σύμη όπου αυτό που θα βρει ο σύγχρονός μας Οδυσσέας είναι οι ρίζες του, ένα πρόβλημα και μια λύση.


Η Ελλάδα του τώρα και η Ελλάδα του Ομήρου ακολουθούν και σημαδεύουν την θαλασσινή αυτή περιπέτεια μαζί με τους στίχους της Οδύσσειας, τα ποιήματα του Έντγκαρ Άλλαν Πόε και τους μύθους του Αισώπου. Ένας ύμνος για το Αιγαίο, τα Ελληνικά νησιά και τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ένα υβριδικό έργο, μεταξύ περιπέτειας, φυσιολατρικού οδηγού και στοχαστικής αναζήτησης πλημμυρισμένο από τους χυμούς της ζωής.


Από την Πάτμο στη Σύμη

Πάτμος, Λειψοί, Αρχάγγελος, Λέρος, Κάλυμνος,

Καλόλυμνος, Κως, Νίσυρος, Τήλος,

Χάλκη, Αλιμιά, Ρόδος,

Σύμη

MILIAS CAMPS - Με την υποστήριξη του Δήμου Σύμης


...

...

...

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα ...

Ο Τζώρτζης Μηλιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Παλιός πρωταθλητής του σκι, έχει ασχοληθεί πολύ με σπορ στη φύση όπως είναι η ορειβασία, το καγιάκ και η αναρρίχηση. Είναι εκπαιδευτικός (χημικός), οδηγός βουνού και έχει γράψει βιβλία που έχουν σχέση με την εκπαίδευση και τα σπορ. Αυτό είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Η Σύμη είναι πράγματι η Ιθάκη του και κάθε χρόνο περνάει τις διακοπές του εκεί, μένοντας στο πατρικό του σπίτι, απολαμβάνοντας τα νερά της, εξερευνώντας τα μονοπάτια της και σκαρφαλώνοντας στα απόκρημνα βράχια της.

Η συγγραφική του δραστηριότητα :

  • Ανόργανη χημεία με κόμικς, Καστανιώτης, (1989, 1991, 1995, 2001, 2005)
  • Οργανική χημεία με κόμικς, Καστανιώτης, (1991,1995)
  • Οικολογία με κόμικς, Καστανιώτης (1994)
  • Βιολογία με κόμικς, Καστανιώτης (1997)
  • Ο ναυτικός όμιλος Βουλιαγμένης και η ιστορία του θαλασσίου σκι στην Ελλάδα, Βιβλιοσυνεργατική (2003)
  • Αναρρίχηση, ένας mini τεχνικός οδηγός, ΕΟΣ Αχαρνών-MILIAS CAMPS (2005)
  • Χημεία για μαθητές Α΄λυκείου, Νέα Ευρωσπουδή (2010)
  • Ο Μακιαβέλι πάει σχολείο, Ποταμός (2011)

...

...

...

Σύμη

Η Σύμη είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου, περίφημη για την αρχιτεκτονική των οικισμών της αλλά και τα υπέροχα γαλανά νερά και τις ιδιαίτερες παραλίες της. Η ιστορία της είναι πλούσια. Ξεκινάει από τα Νεολιθικά χρόνια ενώ κατά τον Όμηρο, συμμετείχε στον Τρωικό πόλεμο με το βασιλιά της Νιρέα και τρεις τριήρεις. Σήμερα, αποτελεί έναν από τους ελκυστικότερους καλοκαιρινούς προορισμούς στο Αιγαίο και χιλιάδες επισκέπτες απολαμβάνουν κάθε χρόνο στη Σύμη τις διακοπές τους.

Ο Δήμος Σύμης, συμμετείχε και στήριξε την έκδοση αυτή, την ιστορία μίας σύγχρονης θαλασσινής περιπέτειας που περιγράφει ζωντανά την Ελλάδα, το Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και βέβαια την ίδια τη Σύμη.


...

...

...

Αποσπάσματα βιβλίου

 

Απόσπασμα από το Β΄ μέρος, “Το ταξίδι”
Πρώτη μέρα-Στη χώρα των Κικώνων

Απόσπασμα από το Β΄ μέρος, “Το ταξίδι”
Δεύτερη μέρα-Στη χώρα των Λωτοφάγων

Ξεκινάμε λοιπόν λάμνοντας απαλά σε απόλυτη ησυχία. Πράγματι, αν κάτι χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη πορεία, αυτό είναι η ησυχία. Οι σκιές μπροστά μας στο νερό μεγαλώνουν, οι ακτές του νησιού αριστερά κοκκινίζουν. Πλάι μου, μπροστά, πίσω είναι τα άλλα καγιάκ. Κινούνται αθόρυβα. Ένα φουσκωτό με μεγάλες μηχανές φαίνεται μακριά, περνάει σα βολίδα χαλώντας για λίγο την ησυχία. Μόλις στρίβει πίσω από τον κάβο, η ησυχία επιστρέφει. Ακούγονται μόνο τα κουπιά που μπαίνουν και βγαίνουν στο νερό. Ένα νερό που μόλις σκοτεινιάσει φωσφορίζει.

Σε κάθε κουπιά αστράκια αναδύονται από το νερό. Για λίγο ξυπνάει μέσα μου ο βιολόγος, τα νερά είναι γεμάτα πλαγκτόν που παράγει φως, ψυχρό φως σαν εκείνο μίας πυγολαμπίδας. Πιστεύω ότι το δέος που νοιώθω τη στιγμή αυτή το αισθάνονται άλλος πολύ, άλλος λίγο και οι σύντροφοί μου. Συνεχίζουμε έτσι, χωρίς προβλήματα σε απόλυτη ησυχία. Ένας υπόκωφος θόρυβος ακούγεται, πλησιάζουμε τις βραχώδεις ακτές και ακούγεται η θάλασσα που σκάει στα βράχια, το νησί ζωντανεύει. Για λίγο κινούμαστε κοντά στις ακτές μέχρι που, κάποια στιγμή, διακρίνουμε παραλία. Επιτέλους φθάνουμε, το φεγγάρι είναι πλέον χαμηλά και τα βράχια τη σκιάζουν. Μερικές τελευταίες δυνατές κουπιές και τα καγιάκ ακουμπάνε απαλά στην αμμώδη παραλία. Βγαίνουμε έξω μαγεμένοι, χώνω στριφογυρίζοντας τα πόδια μου στην άμμο και απολαμβάνω την αίσθηση. Η ησυχία είναι σχεδόν απόλυτη, από κάπου μου φαίνεται ότι ακούω ήχο κιθάρας. Είμαστε στον παράδεισο!

Ξυπνάω από κουβέντες και γέλια. Βγάζω το κεφάλι μου από τη σκηνή και στραβωμένος από το πρωινό εκτυφλωτικό φως διακρίνω κάποιους, αγόρια και κορίτσια, να μπαίνουν στη θάλασσα. Είναι νέοι, όμορφοι και γυμνοί. Βγαίνω από τη σκηνή και τεμπέλικα πλησιάζω το νερό. Βουτάω. Το κρύο νερό με ξυπνάει, κολυμπάω προς τα μέσα με ανοιχτά τα μάτια. Χρώματα πράσινα και γαλάζια, πότε-πότε μία μαύρη συστάδα από φύκια, μετά ο βυθός γίνεται αμμώδης και επικρατεί πάλι το γαλάζιο και το πράσινο. Σταματάω και βγάζω το κεφάλι μου στην επιφάνεια. Γυρνάω προς την παραλία με αργές απλωτές. Τα καγιάκ μας φαίνονται από μακριά, έντονα χρώματα ξαπλωμένα πάνω στην άμμο. Πιο πίσω οι σκηνές μας, ακόμη πιο πίσω, κάτω από μία συστάδα δέντρων τρεις-τέσσερις ακόμη σκηνές, προφανώς της παρέας που είδα λίγο πριν ενώ έμπαιναν στη θάλασσα. Τώρα, κολυμπάνε σχεδόν δίπλα μου, με πλησιάζουν και μου πιάνουν κουβέντα. Που πάμε, τι καγιάκ είναι αυτά, τι απόσταση μπορούμε να καλύψουμε σε μία μέρα, με βομβαρδίζουν με ερωτήσεις και εγώ απαντάω, είμαι χαρούμενος γιατί η παρέα είναι καλή και συμπαθητική, η παραλία υπέροχη και το καγιάκ που με περιμένει έξω δίνει στην όλη κατάσταση ένα τόνο ελευθερίας και ανεξαρτησίας που προσωπικά δεν τον είχα νοιώσει μέχρι τώρα, ποτέ σε διακοπές


...

...

...

Αγορά βιβλίου

«Το ταξίδι του Οδυσσέα για τη Σύμη»

Μόλις κυκλοφόρησε στα Ελληνικά, στα Αγγλικά και στα Τουρκικά, το μυθιστόρημα του Τζώρτζη Μηλιά, “Το ταξίδι του Οδυσσέα για τη Σύμη”.

Ο Τζώρτζης Μηλιάς, οδηγός βουνού και γνωστός στο χώρο των σπορ στη φύση από τη δράση του σε βουνά, ποτάμια και θάλασσες, αυτή τη φορά δεν άνοιξε μία νέα αναρριχητική διαδρομή αλλά έγραψε μία καλοκαιρινή περιπέτεια με καγιάκ που διαδραματίζεται στο Αιγαίο, ένα ευχάριστο και ευκολοδιάβαστο μυθιστόρημα.

Τα στοιχεία του βιβλίου είναι τα παρακάτω:

Τίτλος Το ταξίδι του Οδυσσέα για τη Σύμη
Υπότιτλος Μία περιπέτεια με καγιάκ στο Αιγαίο
Συγγραφέας Τζώρτζης Μηλιάς
Εκδότης Τζώρτζης Μηλιάς (MILIAS CAMPS) με την υποστήριξη του Δήμου Σύμης
Μέγεθος 15x21
Σελίδες Ελληνική έδκοση, 176 σελ.
  Αγγλική έκδοση, 168 σελ.
  Τουρική έκδοση, 168 σελ.
Τιμή λιανικής 10 €
Τιμή χονδρικής 6,5 €

 

Παραγγελίες

Μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και να το βρείτε σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο που συνεργάζεται και προμηθεύεται βιβλία από τους παρακάτω εμπόρους βιβλίων:

Παρ' ημίν- Ε. Τζανακάκης
Χαριλάου Τρικούπη 11Α, Αθήνα 10678, Αττική
τηλ. 2103811201

Εν Αθήναις- Σίμος Αχιλέας
Μαυροκορδάτου 9, Αθήνα, 10678, Αττική
τηλ. 2103830491

Ακόμη, μπορείτε να το βρείτε στις εκδόσεις

Ανάβαση
Βουλής 32, 10557 Αθήνα, τηλ. 2103218104
και στα μαγαζιά με ορειβατικά είδη

POLO
-Ζησιμοπούλου 62, 17564 παλαιό Φάληρο Αττικής, τηλ. 2109428200
-Λεωφόρος Πατησίων 52 & Μετσόβου, Τ.Κ. 106 82, Αθήνα Αττική, τηλ: 210 82 56 840

CDC
Κεσκινίου 2-4 Βύρωνας, τηλ. 211 0113 137

Για μαγαζιά/βιβλιοπωλεία κλπ:
Τα βιβλιοπωλεία μπορούν να παραγγείλουν το βιβλίο στους εμπόρους βιβλίων :

Παρ' ημίν- Ε. Τζανακάκης
Χαριλάου Τρικούπη 11Α, Αθήνα 10678, Αττική
τηλ. 2103811201

Εν Αθήναις- Σίμος Αχιλέας
Μαυροκορδάτου 9, Αθήνα, 10678, Αττική
τηλ. 2103830491

Παραγγελίες για ιδιώτες και παραλαβή ταχυδρομικά
Αλέκα Κυφιώτη, τηλ. 6974867316
Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τρόποι πληρωμής: Με κατάθεση σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς

Τράπεζα Πειραιώς: GR 380172053 000 5053035484269
Εθνική: GR 3401101400 0000 140202 84684
Alpha bank: GR 3001401010 1010 02101764350

Αφού επικοινωνήσετε με μειλ στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και δηλώσετε τη διεύθυνση στην οποία θέλετε να σταλεί τα βιβλίο, καταθέτετε τα χρήματα σε έναν από τους παραπάνω λογαριασμούς. Θα παραλάβετε τα βιβλίο σας ταχυδρομικά εντός μίας εβδομάδας, μαζί με τη σχετική απόδειξη.